5 Ekim 2013 Cumartesi

FETHULLAHÇI İSTEMİHAN TALAY CHP'YE HOŞ GELDİN! FETHULLAH, YARDIMCIN OLSUN!

VARAN 1

Laf olsun diye konuşmuyoruz.
Hiç bir şahsiyeti dayanaksız itham etmiyoruz.
İşte sizlere Fethullah Gülen'in resmi web sitesinden İstemihan Talay açıklamaları..

Tarikatlar ve şeriatla ilgili değerlendirmeleri nedeniyle kendi partisi içinde de eleştirilere hedef olan DSP Lideri Bülent Ecevit, Fethullah Gülen'e destek verdi. Ecevit, Gülen'in okullarının Türk-Rusya ilişkilerinde yumuşamayı sağladığını savundu. DSP'li İstemihan Talay da, Gülen'in, Orta Asya cumhuriyetlerinde okul açmasının önündeki engelleri kaldırmak için aracılık yaptığını açıkladı.
Ecevit, son grup toplantısının basına kapalı bölümünde, NATO'nun genişlemesi konusunda milletvekillerini yanıtlarken, şunları söyledi.

''Türk tarafı bavul ticaretine izin vererek, Fethullah Gülen'in okul açma girişimleriyle, müteahhitlik hizmetleriyle ilişkileri yumuşatmaya çalışıyor. Ama Rusya davranışlarını değiştirmiyor.''

DSP'li Talay da bu okulların Türkiye'nin imajı açısından dışlarda olumlu sonuçlar verdiğini savunarak, ''Ukrayna'da da okul açmak istediler. Ben de Ukrayna Meclis Başkanıyla görüşebilmeleri için kendilerine randevu aldım. Bunlar kişisel çalışmalarım. Ancak bu okullara partimin bakışı da olumlu'' dedi. Talay, okullarla ilgili Türk iç politikasında ve kamuoyunda olumsuz ortam yaratanların, okulları görmediklerini, bu nedenle önyargılı davrandıklarını kaydetti. Talay, ''Bu okulları gezdim ve desteklenmeleri gerektiğini anladım. Burada din dersi ve eğitimi verilmiyor. Okullarda Atatürk köseleri bulunuyor. Ahlak dersi ise enternasyonal olarak veriliyor'' diye konuştu.